Bahan-Bahan: | |
3 ekor ikan selar sedang 4 biji cili hijau (dibelah dua) 2 biji tomato (dibelah dua) Bahan-bahan dihiris: 3 ulas bawang kecil 2 ulas bawang putih 2 sm halia | 4 keping asam keping 2 batang serai (diketuk) 1 helai daun kunyit Sedikit garam dan kunyit Air secukupnya |
Cara: | |
Bersihkan ikan dan ketepikan sebentar. Bubuh air secukupnya di dalam periuk dan masukkan cili hijau, bawang kecil, bawang putih, halia, asam keping, serai, daun kunyit, garam dan kunyit. Biar menggelegak baru masukkan ikan. Bila ikan masak, masukkan tomato pula. Biar lima minit, rasakan garam dan angkat. |
Khamis, 27 Ogos 2009
SINGGANG IKAN
Langgan:
Catat Ulasan (Atom)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan